Høringssvar – Budgetforslag Middelfart kommune 2025
Nedenstående er udarbejdet af bestyrelsesformand i Egetræet, Amalie Kingo Balzer, og godkendt af bestyrelsens øvrige medlemmer.
Med respekt for det store arbejde, der ligger i at få kommunens budget til at gå, har vi kommentarer på følgende punkter:
Vedr. ØR 25-04:
Besparelser vedr. aktivitet og indkøb af legetøj mm. Vi frygter at besparelser i denne pulje kan medføre et gammelt, slidt og u-inspirerende legemiljø/fysiske rum – hvilket kan gøre Egetræet mindre attraktivt og dermed påvirke vores konkurrencedygtighed ift. private tilbud.
Manglen af aktiviteter, især ud af huset, er i forvejen sparsom, og det vil (måske) forsvinde helt – da det formodes at Egetræet vil bruge dets ressourcer på den pædagogiske indsats. En forståelig, om end ærgerlig konsekvens.
Vedr. R25-03:
Vi finder det i forvejen lidt problematisk at få sommerferien til at gå op med de eksisterende lukkeuger, og tænker det meget uhensigtsmæssigt at lave en ekstra. Alt for mange datoer bliver derved bestemt på forhånd og låser mange familier, hvor forældre fx har jobs, der kræver deres tilstedeværelse i lukkeuger. Udover dette er også personalet unødigt låst fast i denne periode. At disse uger heller ikke harmonisere og dermed konkurrer med de omkringliggende kommuner og skole/SFO, kan skabe yderligere udfordringer.
Vedr. R25-01:
Indsatsen til de tosprogede børn, tænker vi er uhyre vigtig ift. at få implementeret børnene i og med deres omgivelser og medmennesker – gerne så tidligt som muligt. Konsekvenserne på lang sigt, kan bla. være en uhensigtsmæssig stigmatisering af disse børn/familier grundet sproglige barrierer.
Vedr. R25-05:
Selvom det kun er en time om ugen, der skal reguleres ift. at ensarte åbningstider, kan det have stor betydning for mange forældre, der netop benytter yderpunkterne af åbningstiden. Jeg mener ikke man kan sidestille by og land-institutioner, da der skal tages højde for både demografi og geografi, bl.a. længere transport i landområderne, samt manglende offentlig transport.
Vedr. ØR25-15 + 16:
Man mister muligheden for tidlig opsporing ved at fjerne 3,5 års undersøgelsen. Vi mener at det er voldsomt risikofyldt, da mange problematikker kun bliver værre med tiden/alderen. Der vil ikke være mulighed for at iværksætte en aktiv indsats, som kan spare kommunen for mange penge på den lange bane. Desuden giver det indirekte ulighed i sundhed, da evt. ressourcesvage familier måske har sværere ved at få øje på evt. problematikker og igangsætte de rette handlinger.
• Angående rengøring synes vi at det er lidt svært at forstå de forskellige dokumenter. Men vi har en klar forventning om at nuværende standard i institutionerne som minimum opretholdes.
• Vi kan ikke finde nogle dokumenter vedr. renovering og vedligeholdelse af institutionens bygninger og udearealer/legepladser i Egetræet/landdelen. Dette finder vi bekymrende, da mange steder trænger til en gevaldig omgang. At vores institutioner er velholdte og ”indbydende” har stor betydning for vores konkurrencedygtighed, samt den eksisterende følelse af at være et dejligt sted for nuværende brugere.
M.v.h. Amalie Kingo Balzer – Bestyrelsesformand Egetræet samt bestyrelse.